Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στο Δήμο Καισαριανής

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στο Δήμο Καισαριανής, αφού το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής, κατά του αποτελέσματος του Α' γύρου των τελευταίων δημοτικών εκλογών. 
Η απόφαση αποκαθιστά την πραγματική θέληση που εξέφρασε με την ψήφο του ο λαός της πόλης να είναι
η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεύτερη δύναμη στις εκλογές, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο και να διεκδικήσει στον επαναληπτικό γύρο την ανάδειξή της στη διοίκηση του Δήμου.
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του β' γύρου των εκλογών στο Δήμο Καισαριανής.
Υπενθυμίζεται πως στο β' γύρο των εκλογών στο Δήμο διεκδίκησαν τη δημαρχία ο Γ. Κοντόσταυλος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Α. Καμπακάς, ο οποίος «προκρίθηκε» έχοντας μία ψήφο περισσότερη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Το δικαστήριο θεώρησε δύο ψηφοδέλτια του Α. Καμπακά ως άκυρα και έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχε θεωρηθεί ως άκυρο, με αποτέλεσμα η τελευταία να βρεθεί στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, υπάρχει ένα διάστημα 15 ημερών όπου ο συνδυασμός του Α. Καμπακά έχει δικαίωμα αίτησης αναίρεσης, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για τυπικούς μόνο λόγους.
902.gr