Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ:Πρωτιά και άνοδος των ταξικών δυνάμεων

Σε πρώτη δύναμη, αυξάνοντας ποσοστά και έδρες, αναδείχθηκαν οι ταξικές δυνάμεις στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) το περασμένο Σαββατοκύριακο. 
Η «Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου» (το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ)
κατέκτησε ξανά την πρωτιά, εκλέγοντας τα 14 από τα 15 μέλη του ΔΣ, από 12 που είχε στο προηγούμενο ΔΣ και εξέλεξε δύο αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Μια έδρα πήρε μεμονωμένος υποψήφιος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων ενέκρινε τον διοικητικό απολογισμό, ενώ το σχέδιο απόφασης - πρόγραμμα δράσης της απερχόμενης διοίκησης εγκρίθηκε ομόφωνα. Συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά, η δουλειά των σωματείων και η οργάνωση των αγώνων για τα ζητήματα αυτά, με βασικά «μέτωπα» πάλης την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις απολύσεις και την ανεργία.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μοιράστηκε και η τριμηνιαία έκθεση για τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στον κλάδο. 
Επίσης, εγκρίθηκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες - θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, συγκρούσεων και επεμβάσεων, για τον αγώνα των εργαζομένων της SOFTEX και τις κινητοποιήσεις των φτωχών αγροτών, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, για την οργάνωση και επιτυχία της απεργιακής μάχης στις 4 Φλεβάρη και του συλλαλητηρίου που θα γίνει σήμερα.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν ως προσκεκλημένοι και χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.