Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων, του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 13 φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, ύστερα από κάλεσμα του ΜΑΣ για να εκφράσουν την αντίδραση τους στο ασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα
της ασφάλισης και καταδικάζει τη νέα γενιά να δουλέψει μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Στην Πρυτανεία, παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους:
  • Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των φοιτητών που το έχουν ανάγκη στην ευθύνη του Πανεπιστημίου, χορήγηση φοιτητικού βιβλιαρίου σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!
  • Στήριξη της δομής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ με πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών σε Υγεία-Πρόνοια.
  • Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, να συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος της πρακτικής στον συντάξιμο χρόνο!
  • Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών, να μην χαθεί το εξάμηνο για τους μετεγγραφέντες, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις παροχές φοιτητικής μέριμνας!
Με πρωτοβουλία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναρτήθηκεγιγαντοπανό με το σύνθημα «Η επίθεση στο παρόν και στο μέλλον μας δεν θα μείνει αναπάντητη. Συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό έκτρωμα».
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Χημείας, Τοπογράφων, Ψυχολογίας, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής, Γερμανικής Φιλολογίας, Γαλλικής Φιλολογίας.
Παράλληλα, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι Καλούν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη στις 10.30 στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους και στην απεργία στις 4 του Φλεβάρη. Ήδη αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού ,Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής, Γαλλικής Φιλολογίας.