Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων:Σταθερά ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το
Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι ταξικές δυνάμεις αναδείχθηκαν, για μια ακόμα φορά, στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, με μεγάλη πλειοψηφία. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 182 αντιπρόσωποι. Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός» (ΠΕΔΣ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, πήρε 157 ψήφους (από 156) και εξέλεξε 27 έδρες στο ΔΣ και 22 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο (όσες είχε). Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Οικοδόμων», που στηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ, πήρε 24 ψήφους (από 24) και εξέλεξε από 4 έδρες στο Διοικητικό και Γενικό Συμβούλιο (όσες είχε). Ο συνδυασμός «Ταξική Πορεία Οικοδόμων», πήρε 1 ψήφο (από 2) και δεν εξέλεξε καμία έδρα.

Για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ψήφισαν 125 αντιπρόσωποι. Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός» πήρε 117 ψήφους (από 112) και εξέλεξε 12 αντιπροσώπους (όσους είχε). Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Οικοδόμων» (ΠΑΣΚΕ), πήρε 7 ψήφους (από 12) και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο (είχε 1 αντιπρόσωπο). Τέλος, ο συνδυασμός «Ταξική Πορεία Οικοδόμων» πήρε μία ψήφο (από 2) και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο.