Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ:Κινητοποιήσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για το Ασφαλιστικό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας έγινε σήμερα το πρωί από εκατοντάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.
Στο πλευρό τους βρέθηκε ο
 Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος στα αιτήματά τους.
Οι συνταξιούχοι, που αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό, έφτασαν στο υπουργείο με πορεία, στην κεφαλή της οποίας ήταν το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. STOP στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αξιοπρεπείς και δωρεάν παροχές Υγείας και Πρόνοιας».
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πίσω από τα πανό των σωματείων και των ομοσπονδιών τους.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Ραλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Βρανάς και ο Τάσος Γεωργιάδης από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ και των ΕΛΤΑ αντίστοιχα.
«Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις, ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», «Τα ελλείμματά σας σε όλα τα Ταμεία είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν καθώς η πορεία ανέβαινε προς το υπουργείο, όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Αναστάσιο Πετρόπουλο.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, επισήμανε ότι ξεκαθάρισαν στον υπουργό ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν πόσα θα χάσουν. Του μετέφεραν το αίτημα της συγκέντρωσης να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που τσακίζει τα εισοδήματά τους, ενώ δήλωσαν πως δεν νομιμοποιούν κανένα από τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα ούτε των προηγούμενων κυβερνήσεων ούτε της σημερινής κυβέρνησης που τα συνεχίζει απαρέγκλιτα.
Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη, αλλά και στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη από κοινού με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες που είναι ήδη στο δρόμο.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και η Πρωτοβουλία Απόστρατων.