Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους (VIDEO)

Εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, μεγάλα πολυκαταστήματα όπως «ΑΤΤΙΚΑ» και «Η&Μ» στην οδό Ερμού πραγματοποιούν μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σήμερα στο Εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Εξόρμηση και στον Πειραιά από
μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο πολυκατάστημα «CARREFOUR - Μαρινόπουλος» με πανό, ντουντούκες και συνθήματα. 
Τα μέλη των Συλλόγων με ανακοινώσεις καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να απαντήσουν δυναμικά στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στα δικαιώματά τους. Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη, αλλά και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη σε διάφορες πόλεις της Αθήνας. Επίσης, στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). 
Όπως τονίζουν «Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα "Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο", είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί επίσης σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως.