Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποίηση των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις του ΖΟΥΡΑ (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στο Καπανδρίτι πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Οι εργαζόμενοι σε μονάδες της επιχείρησης σε Εύβοια και Βοιωτία διεκδικούν την καταβολή
των δεδουλευμένων τους - που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τους 5 μήνες, την ανάκληση των απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία, την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, καθώς και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ωρωπού.
Στη συνάντηση που είχε το επιχειρησιακό σωματείο με εκπρόσωπο της εργοδοσίας, έλαβε πάλι τις γνωστές υποσχέσεις πως θα ξεκινήσει η καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων. Το σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους να κρατάνε «μικρό καλάθι» αφού η εργοδοσία έχει μοιράσει παρόμοιες υποσχέσεις αρκετές φορές στο παρελθόν χωρίς να τις τηρήσει.
Όσο για τις 12 απολύσεις που έγιναν μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι «δεν βγαίνει αλλιώς». Το σωματείο εξηγεί πως οι απολύσεις ήταν στοχευμένες, αφού όλες έγιναν στο πτηνοσφαγείο στην Τανάγρα, όπου η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η εργοδοσία έχει μεταφέρει εκεί από άλλες εγκαταστάσεις της δύο μέλη της Διοίκησης του σωματείου, κίνηση που προβληματίζει τους εργαζόμενους για τις προθέσεις της να προχωρήσει σε νέες απολύσεις, αλλά και συνολικά για τα σχέδια που μπορεί να έχει για τη συγκεκριμένη μονάδα.
Την Κυριακή 24 Γενάρη στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, ώστε να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Παράλληλα καλούν τα σωματεία και τους φορείς σε συμπαράσταση και έμπρακτη αλληλεγγύη ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους.