Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αστέγους:Πρώτα τους πετά στο δρόμο με την πολιτική της και μετά έρχεται να τους «βοηθήσει» να επιβιώσουν στο δρόμο!

Με ελεημοσύνες και την εμπλοκή επιχειρηματιών και ΜΚΟ επιχειρεί η συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα των αστέγων της Αθήνας που προκάλεσε η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και όξυνε η συνέχειά της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Την Πέμπτη, παρουσιάστηκε η πρώτη στην
Ευρώπη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας από τη ΜΚΟ PRAKSIS με τη χορηγία της «Παπαστράτος» και την υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας για να προσφέρει στιγμές φροντίδας στους αστέγους.
Κάνοντας πράξη τη λαϊκή ρήση «να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι», η συγκυβέρνηση αντί να φροντίσει ώστε να τους εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή διαβίωση (δουλειά, σπίτι, υγεία, πρόνοια) πρώτα τους πετά στο δρόμο με την πολιτική της και μετά έρχεται να τους «βοηθήσει» να επιβιώσουν στο δρόμο!
Απέραντη υποκρισία από την κυβέρνηση, απέραντη όμως και από την αστική τάξη, το κεφάλαιο και τους ελεήμονες επιχειρηματίες, που εμφανίζονται να συμπονούν τους αστέγους για αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ την ίδια ώρα συνολικά την εργατική τάξη την αντιμετωπίζουν ως εχθρό και φροντίζουν ώστε να καταργήσουν τα δικαιώματά της, αυτά που τελικά της εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση (π.χ. μισθοί, συντάξεις, ΣΣΣ).
Για τις ΜΚΟ τι να πει κανείς; Πάλι μία σοφή λαϊκή ρήση τα λέει όλα «Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη» ή αλλιώς «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»...