Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Κάλεσμα σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Ανάμεσα σε άλλα, το κάλεσμα
αναφέρει: «Το νομοσχέδιο - "έκτρωμα" δε διορθώνεται! Η μαζική κινητοποίηση και κατακραυγή των χιλιάδων εργαζομένων επιστημόνων υποχρέωσε την κυβέρνηση σε επικοινωνιακό ελιγμό. Ανακοίνωσε κάποιες δήθεν "σημαντικές βελτιώσεις" μετά τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία των επιστημονικών φορέων (...) Αναφέρονται μόνο στις εισφορές, συσκοτίζοντας τη δραματική επιδείνωση που έρχεται στο ύψος των συντάξεων, στα όρια συνταξιοδότησης, στις παροχές Υγείας.
Δεν μπορούν να μας εξαπατούν άλλο! "Ανταποδοτικότητα" σημαίνει "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Οποια προσωρινή "ελάφρυνση" στις εισφορές μας μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα της μελλοντικής μας σύνταξης, με μόνους κερδισμένους τους εργοδότες και το κράτος τους. Οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων είναι με τον αντίπαλο... Για να έχει ο αγώνας μας συνέχεια, κλιμάκωση και προοπτική, οφείλουμε να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους πρόθυμους υπηρέτες τους.

Με το ταξικό κίνημα στο δρόμο ακυρώνουμε το νόμο! Δεν επιτρέπουμε στους "φορείς" να διαπραγματεύονται για λογαριασμό μας. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας, με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε επιστημονικό φορέα. Οι μισθωτοί με τα ταξικά σωματεία στον κλάδο μας. Συντονίζουμε την πάλη μας με τα εκατοντάδες σωματεία και Ομοσπονδίες με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ».