Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

«Δήμιοι» των δικαιωμάτων του λαού για να εξασφαλίσουν στο κεφάλαιο στήριξη, κέρδη και ανταγωνιστικότητα

Αντιγράφουμε από δελτίο Τύπου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη: «Σε σχέση με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η κοινή παρατήρηση όλων μας είναι ότι χρειάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα
για επενδύσεις δημόσιες, που θα τροφοδοτήσουν και ιδιωτικές γιατί κάτι τέτοιο θα ευνοούσε την ανάπτυξη (...) Το σημαντικό είναι ότι χρειάζεται γενικά αλλαγή και επανασχεδιασμός όλης της οικονομικής πολιτικής, όχι μόνο της νομισματικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καθυστέρηση της πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων. 
Στην ομιλία που έκανα στην Ολομέλεια (...) ζήτησα κιόλας η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, έτσι ώστε να μη χάσει το "momentum" κι έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να δανείζονται με τους ίδιους όρους που δανείζονται και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Νομίζω ότι τελειώνουν σιγά σιγά οι δικαιολογίες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία πρέπει να κάνει περισσότερα "whatever it takes" για να βοηθήσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
Αντιλαμβανόμαστε ότι «whatever it takes» (ό,τι χρειαστεί, με όποιο κόστος) κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 
Ντελάληδες του κεφαλαίου σε κάθε πόστο και «δήμιοι» των δικαιωμάτων του λαού για να εξασφαλίσουν στο κεφάλαιο στήριξη, κέρδη και ανταγωνιστικότητα.

Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ