Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η συνέπεια της κυβέρνησης

Το ψέμα και η παραπλάνηση έχουν γίνει «δεύτερη φύση» στην κυβέρνηση. Ετσι έγινε και στην περίπτωση του ΕΚΑΣ. Δε φτάνει, δηλαδή, που κατακρεουργεί τις συντάξεις, αλλά κοροϊδεύει τους συνταξιούχους φόρα - παρτίδα. Οταν τέθηκε το ζήτημα για αναδρομικό κόψιμο του ΕΚΑΣ από την αρχή του έτους, βγήκε η κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που τελικά θα το χάσουν μέσα στο 2016 δεν θα επιστρέψουν αναδρομικά τους 5 μήνες που είχαν
λάβει και ότι το ποσό που το υπολόγιζε να «εξοικονομήσει» θα καλυπτόταν από άλλες πηγές. 
Ηρθε, όμως, η ώρα της κατάργησης του ΕΚΑΣ με την καταβολή της σύνταξης του Ιούλη και προέκυψε το εξής: Αντί για το 20% των δικαιούχων από τους οποίους υπολόγιζε να το κόψει η κυβέρνηση, περίπου 80.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, ο αριθμός αυτός σχεδόν διπλασιάστηκε στο 40% και 143.000 συνταξιούχοι το έχασαν οριστικά μέσα στο 2016. Ετσι, η κυβέρνηση «κράτησε» την υπόσχεσή της για μη αναδρομική παρακράτηση του ΕΚΑΣ. Αντί να το κόψει φέτος στο 20%, όπως αρχικά προβλεπόταν, το έκοψε στο 40% και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 
Για να επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμη ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνεπής στις υποσχέσεις της. Κρατάει μέχρι κεραίας τα λόγια της. 
Πράγματι, είναι συνεπής αλλά όχι απέναντι στους συνταξιούχους, αλλά στις δεσμεύεις που ανέλαβε με το 3ο μνημόνιο υπέρ του κεφαλαίου. Υπολόγιζε να κόψει φέτος πάνω από 160 εκατ. ευρώ από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
«Επιασε» το πλάνο της, αδειάζοντας τις τσέπες των χαμηλοσυνταξιούχων. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να την μεμφθεί για ασυνέπεια..;

Κυριακή 3 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ