Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΒΟΥΛΗ:Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του κινηματογράφου «Ster Cinemas» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους του κινηματογράφου «Ster Cinemas» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Αναλυτικά το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι του πολυκινηματογράφου "Ster Cinemas" στο εμπορικό κέντρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στον Δήμο Πυλαίας, ΠΕ Θεσσαλονίκης.
Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και μήνες οι 30 εργαζόμενοι του πολυκινηματογράφου "Ster Cinemas" στο εμπορικό κέντρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στον Δήμο Πυλαίας, ΠΕ Θεσσαλονίκης. Η απλήρωτη εργασία είναι μόνιμο καθεστώς στην επιχείρηση, η οποία οφείλει πολλών μηνών μισθούς (Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου), καθώς επίσης και το επίδομα αδείας της τρέχουσας χρονιάς.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους και κατάφεραν να τους καταβληθεί πρόσφατα ένας μισθός. Δεν μπορούν να γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές και πάγιες υποχρεώσεις τους.
Να σημειωθεί πως ενώ τον Οκτώβρη του 2015 είχε αποσταλεί από τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης, e-mail με το οποίο ενημέρωνε τους εργαζόμενους ότι μέσα στον Νοέμβρη του 2015 θα γινόταν προσπάθεια κάλυψης του συνόλου των οφειλόμενων μισθών, δεν υπήρξε έως τώρα κάποια θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, και για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση της απλήρωτης εργασίας, που τείνει να γίνει καθεστώς».