Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΒΑΡΣΟΒΙΑ:Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ του ΠΣΕ στη διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη διαδήλωση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιούλη στη Βαρσοβία ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στην πολωνική πρωτεύουσα.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης συμμετείχε στην κινητοποίηση, με το δικό του μαζικό και
δυναμικό μπλοκ, στο οποίο πήραν μέρος αντιπροσωπείες κινημάτων Ειρήνης και άλλων μαζικών οργανώσεων. Από την Ελλάδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπείες της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ του ΜΑΣ και της ΕΕΔΔΑ. Ακόμα το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από χώρες και οργανώσεις που συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ που διοργάνωσε χθες το ΠΣΕ, κορυφώνοντας την καμπάνια του με το σύνθημα «ΝΑΙ στην ειρήνη - ΌΧΙ στο ΝΑΤΟ».
Συγκεκριμένα στο μπλοκ του ΠΣΕ πήραν μέρος η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Νέων και η Διεθνής Δημοκρατική Οργάνωση Δικηγόρων. Επίσης, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των κινημάτων Ειρήνης από ΠολωνίαΠορτογαλίαΣερβίαΗΠΑΙταλίαΚύπροΓερμανίαΤουρκίαΙσπανίαΙράνΝορβηγίαΤσεχίαΣρι ΛάνκαΙρλανδίαΟυγγαρίαΣλοβακίαΒολιβίαΣουηδίαΜολδαβία και Βέλγιο.
Στο μπλοκ του ΠΣΕ συμμετείχαν ακόμη οι εκπρόσωποι των ΚΚ της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της παρέμβασης - παρουσίας τους στη Βαρσοβία ενάντια στο ΝΑΤΟ χθες και σήμερα.
Οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΠΣΕ φώναξαν συνθήματα όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορά χαράζουν»«ΕΕ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» και «60 χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία».
Όταν μάλιστα η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαρσοβία, οι συμμετέχοντες στο μπλοκ του ΠΣΕ βροντοφώναξαν συνθήματα όπως «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»«ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός».
Η διαδήλωση έγινε υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν επιστρατευτεί για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.