Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΕΔΥΕΘ:Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ

Δυνατή καταγγελία για το ρόλο και το χαρακτήρα της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ήταν οι χτεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ και η ΕΔΥΕΘ αντίστοιχα, μαζί με μια σειρά Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, Συλλόγους Γυναικών κ.ά.

Την αντίθεσή του στα δολοφονικά σχέδια
που επεξεργάζονται τα γεράκια του ΝΑΤΟ για τους λαούς της περιοχής, διατράνωσε την Πέμπτη, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε μαζικά στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η ΕΔΥΕΘ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και ακολούθησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Μπάμπης Βέλλης, αντιπρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, σημείωσε ότι «η πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό μας, είναι η ίδια πολιτική που εμπλέκει την Ελλάδα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.
(...) Είναι αναγκαίο και απαραίτητο το ζήτημα της ανάπτυξης του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να περάσει μέσα από όλους τους μαζικούς φορείς και να αποτελέσει ένα στόχο πάλης που θα δένεται μαζί με όλα τα άλλα αιτήματα και διεκδικήσεις».
Τόνισε ότι «οι ανταγωνισμοί για την ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τον έλεγχο των αγορών, είναι η βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων». Και ξεκαθάρισε ότι «η αποφασιστική φιλειρηνική απάντηση του λαού μας και των άλλων λαών είναι αυτή που κατευθύνεται στην ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη φτώχεια, είναι αυτή που οδηγεί στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του».
Στην πορεία που ακολούθησε, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, διαδήλωσε μαχητικά «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, μαύρη συμμαχία των ιμπεριαλιστών», «καμία θυσία για την πλουτοκρατία, έξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία», «στις χώρες τους πολέμοι, στις θάλασσες πνιγμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι».
Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο, ο Πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλης Σπυριδάκης, κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα το λαό. Αποφασιστικά να καταγγείλει, την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας και το λαό μας σε νέες μεγάλες περιπέτειες. Να βροντοφωνάξει όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να απαιτήσει να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει και να φύγει από τη χώρα μας το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που βρίσκεται στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού. Και πολύμορφα να δυναμώσει την αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.