Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Ταξική απάντηση στη σκληρή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, από το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Προετοιμάζοντας αγωνιστικά το συλλαλητήριο, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται μια σειρά
 δράσεις και πρωτοβουλίες από τις ταξικές δυνάμεις, με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, τη διέξοδο που προτείνουν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να διευρυνθεί η συσπείρωση γύρω από το πλαίσιο πάλης που προβάλλει.
Ετσι, τη Δευτέρα 5/9, στις 10 π.μ., σωματεία της
Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, Επιτροπές Ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές οργανώνουν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. ΤηνΤετάρτη 7/9, στις 9 π.μ., οργανώνουν κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ και στις 11 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Επίσης, την Πέμπτη 8/9, προγραμματίζονται κλαδικές συσκέψεις, με στόχο την καλύτερη οργάνωση του αγώνα στους κλάδους του Εμπορίου και της Υγείας και το Σάββατο 10/9 για τον κλάδο των Εκπαιδευτικών.
Ανάμεσα σε δεκάδες άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους απευθύνει η διοίκηση της Πανεργατικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Η προσυγκέντρωση για τα σωματεία - μέλη της έχει οριστεί στις 5 μ.μ. στο «Στέκι αγώνα» στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή και Αριστοτέλους γωνία).
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αποφάσισε και οΑγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά. Καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να καταδικάσουν τα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα οποία, «μαζί με αυτά των προηγούμενων χρόνων και τη νέα ΚΑΠ, διαλύουν το εισόδημά τους, οδηγούν σε ξεκλήρισμα και ανεργία» τη μικρομεσαία αγροτιά.
Προετοιμασίες στους άλλους νομούς
Στο μεταξύ, δράση για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ενδεικτικά, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 5/9, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει σύσκεψη με τα ΔΣ Σωματείων, Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ, την Πέμπτη 8/9, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΛ.
Η οργανωμένη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη από Εργατικά Κέντρα και τοπικές Γραμματείες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα γίνει ως εξής:
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας δρομολογεί λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 2.30 μ.μ. μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο (χώρος Λαϊκής της Τετάρτης). Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο ΕΚΛ και στα σωματεία. Κάλεσμα στους συνταξιούχους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά, απευθύνουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας.
  • Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο δρομολογεί λεωφορεία από τα γραφεία του, στις 4 μ.μ.
  • Στην Καβάλα, σε συμμετοχή καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 2.30 μ.μ. από το Δημοτικό Κήπο.
  • Στη Δράμα, η αναχώρηση των πούλμαν που δρομολογεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 2.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.
  • Στην Ξάνθη, τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας.