Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές

Προς ιδιωτικοποίηση μέσω του νέου Υπερταμείου οι δημόσιες εταιρείες νερού ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, η Αττικό Μετρό, η ΕΛΒΟ και οι Κτιριακές Υποδομές, ενώ προς το παρών μένουν εκτός ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ αλλά είναι θέμα χρόνου να ενταχθούν οι δυο συγκεκριμένες ή άλλες διότι το τρίτο μνημόνιο αναφέρει πως θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο οχτώ πρώην ΔΕΚΟ.
Αυτές θα είναι οι προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου με
τα προαπαιτούμενα που αναμένεται την Παρασκευή να κατατεθεί στη Βουλή και την Τρίτη σε μία και μόνη συζήτηση να ψηφιστεί την Ολομέλεια καθώς η κυβέρνηση θέλει έχουν δρομολογηθεί τα συγκεκριμένα μέτρα έως τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις 29 Σεπτέμβρη για να ανάψει το πράσινο φως της εκταμίευσης της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Οκτώβρη.
Έως το τέλος του Οκτώβρη θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση διαβεβαιώνει και μέσω της συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εκτιμά ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα έχουν διευκρινιστεί έως τα τέλη του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και τον τρόπο που θα ενσωματωθούν οι αναδρομικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ενώ θα προβλέπει κατάργηση των εκπτώσεων για τους νέους επιστήμονες με έως 5 χρόνια ασφάλισης με αποτέλεσμα από το 2017 και όχι το 2019 να μεταβούν στην εισφορά υπέρ ΕΟΠΠΥ με συντελεστή 6,9% που αυτόματα θα επιβαρύνει το εισόδημα τους.