Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Διαπιστώσεις σκέτη απάτη

Μόνο που δεν πανηγύριζε χτες ο φιλοΣΥΡΙΖΑίικος Τύπος, επειδή, όπως έγραψε χαρακτηριστικά μια εφημερίδα, η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, παραδέχτηκε ότι τα μνημόνια ήταν «ταξικά ετεροβαρή για εργαζομένους και συνταξιούχους». 
Ηταν η είδηση της χτεσινής μέρας μετά τις συναντήσεις των
κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ) με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μετά τη συνάντησή του με την κα Βελκουλέσκου δήλωσε: «Θα σας πω κάτι που δεν εκπλήσσει όποιον ξέρει. Αναγκάστηκε και παραδέχτηκε η κα Βελκουλέσκου ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές, ότι έπνιξε, όπως εμείς λέγαμε από την πρώτη στιγμή, κυρίως τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, αλλά δεν είπε τι θα γίνει για τις άλλες δυνάμεις της αγοράς που απολαμβάνουν στην υγεία των κορόιδων αρκετά πλούτη και ευημερία». 
Από διαπιστώσεις πάνε καλά, αλλά είναι σκέτη απάτη για τους εργαζόμενους. Ολα τα μνημόνια αποτελούν μοχλό αφαίμαξης των εργαζομένων για την ενίσχυση του κεφαλαίου, υπηρετώντας το στόχο της ανάκαμψης. Δεν μπορεί να υπάρξει ταξικά ισοβαρές μνημόνιο. 
Και η κυβέρνηση και ο φιλικός της Τύπος και ο πρόεδρος της ανυπόληπτης ΓΣΕΕ στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη όταν μιλούν για «ταξικά ετεροβαρή πολιτική», συγκαλύπτοντας αυτή τους τη συμφωνία πίσω από βαρύγδουπες χωρίς αντίκρισμα διαπιστώσεις, εγκλωβίζοντας και χειραγωγώντας το λαό στην αστική πολιτική.
Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ