Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ανησυχούν μην τύχει κι αποτύχουν οι εργατοπατέρες να μαντρώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργατών

Την ανησυχία του «για την πολύ αδύναμη εκπροσώπηση εργαζομένων που εξασφαλίζουν τα σημερινά συνδικάτα» εξέφρασε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σε μια νέα επίδειξη θράσους της κυβέρνησης. «Θέλουμε τα συνδικάτα να είναι δυνατά και να διαμαρτύρονται όπου νομίζουν ότι η εξουσία τα αδικεί» πρόσθεσε.

Δηλαδή, γι' αυτό η κυβέρνηση πρωτοστατεί στη

δημιουργία νέων εμποδίων για την οργάνωση απεργιών, επειδή θέλουν αγώνες και συνδικάτα με μαζική συμμετοχή; Γι' αυτό διατηρούν στο ακέραιο νόμους όπως αυτόν που αναβαθμίζει τις «ενώσεις προσώπων»; Γι' αυτό σιγοντάρουν την πολύπλευρη επίθεση στην κλαδική οργάνωση των εργατών;

Ανησυχία της κυβέρνησης είναι μην τύχει κι αποτύχουν οι εργατοπατέρες να μαντρώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργατών. 

Μην τύχει κι αποτύχουν όσοι δουλεύουν για να γίνουν οι εργάτες κλακαδόροι της εργοδοσίας. Μην τύχει και δεν έχει την πολυπόθητη «συναίνεση» που χρειάζεται για να στηρίξει τις νέες αντιλαϊκές της «κολεγιές». 
Και θέλει πολύ θράσος να μοιράζουν αγωνίες για τα συνδικάτα, όταν εξελίσσονται σε πρωτομάστορες της επιχείρησης χειραγώγησης, ενσωμάτωσης και υποταγής της εργατικής τάξης.