Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Προσπαθούν να χωνέψουν τη διαμαρτυρία...

Από τους συνέδρους - παπαγαλάκια του κεφαλαίου δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και η κινητοποίηση που έκανε το ξημέρωμα της Παρασκευής το ΠΑΜΕ έξω από το Ζάππειο, μπλοκάροντας για πολλές ώρες την έναρξη του συνεδρίου.
Ετσι, παίρνοντας το λόγο, ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδης, δείχνοντας τον
εκνευρισμό του, χαρακτήρισε«ανώριμο συνδικαλιστικό κίνημα» τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δείχνοντας την προτίμηση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στις «ώριμες» δυνάμεις του ευρωπαϊκού και ελληνικού εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έπιασαν στασίδι στο συνέδριο για να συζητήσουν πώς θα κοπούν παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλη εκπρόσωπος των εργοδοτών των «δημόσιων» επιχειρήσεων στην Ευρώπη χαρακτήρισε «απίστευτη» τη διαμαρτυρία των συνδικάτων και των συνταξιουχικών οργανώσεων.
Την απάντησή τους την πήραν από τη μαζικότητα της κινητοποίησης και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ την ώρα που εξελισσόταν η διαμαρτυρία στο Ζάππειο, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων: «(...) η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο - φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών.
Πλάι τους θα στέκονται οι αυθεντίες και οι εξειδικευμένοι απ' όλη την Ευρώπη στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, στην κατεδάφιση των Συλλογικών Συμβάσεων και των μισθών ώστε να δώσουν την τεχνογνωσία τους στην ελληνική κυβέρνηση για το παραπέρα χτύπημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Είναι τα τσιράκια των πολυεθνικών, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και οι οργανώσεις της, αυτοί που δε δίστασαν να στηρίξουν τα προηγούμενα χρόνια ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αυτοί που έχουν υπογράψει φαρδιά - πλατιά το σφαγιασμό των μισθών, τη διάλυση των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα συμβόλαια πρώτης ευκαιρίας, τα συμβόλαια μηδενικών ωρών».