Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Απεργία των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 11 Οκτώβρη (ΦΩΤΟ)

Μαζική η έκτακτη γενική συνέλευση των
 συμβασιούχων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης
Η προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης την Τρίτη 11 Οκτώβρη για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει εκείνη την ημέρα στην Αθήνα έξω το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη 1 μ.μ., αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Την έκτακτη γενική συνέλευση συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών
Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και ανταποκρίθηκαν μαζικά οι συμβασιούχοι απαιτώντας παράταση των συμβάσεων και μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
Μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση η Κλεοπάτρα Χοροζίδου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
«Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα, αλλά στην πραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους.
Η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις, αλλά εξαρτά την παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους.
Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι χειρότερη και από την προηγούμενη τροπολογία που είχε καταθέσει η ίδια κυβέρνηση και που προέβλεπε την αυτοδίκαιη επέκταση των συμβάσεων μέχρι 1.1.2017, χωρίς να συνδέει την επέκταση των συμβάσεων με τις "διαθέσιμες πιστώσεις" και χωρίς να αποκλείει τους διμηνίτες.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το λεγόμενο "αυτόματο κόφτη", που στην κυριολεξία είναι η δαμόκλειος σπάθη για τη ζωή και τα δικαιώματά μας», κατέληξε η ομιλήτρια, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης με το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.
Αναφερόμενη στον πάλη για τις ΣΣΕ, η Κλεοπάτρα Χοροζίδου τόνισε:
«Ο Σύλλογός μας ανταποκρίνεται και συνυπογράφει το κάλεσμα που έχει απευθύνει το ΠΑΜΕ προς τους Συλλόγους και σε όλους τους εργαζόμενους για τη μαζικοποίησης του οργανωμένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την ενίσχυση του ταξικού πόλου μέσα σ’ αυτό, ώστε η σημερινή συγκυβέρνηση, αλλά και οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, άμεσα να νιώσει την ανερχόμενη λαϊκή πίεση και αντίσταση. Αποφασίζουμε να συμμετάσχουμε μαζικά και ενεργά στην οργάνωση του μεγάλου μετώπου αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως στον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ».