Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΜΕ:Οι νεκροθάφτες της Ασφάλισης «χτυπούν» τώρα στα Εργασιακά

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής για τα Εργασιακά δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να προωθήσει αλλαγές που κατοχυρώνουν τη σημερινή ζούγκλα στην αγορά εργασίας και την επεκτείνουν, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της προπαγάνδας της κυβέρνησης ότι αποκαθιστά δήθεν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, ότι διασφαλίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία. Να στείλουν στα σκουπίδια το πόρισμα της επιτροπής. Να στηρίξουν μαχητικά τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για ανάκτηση των απωλειών, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός της κ. Κατρούγκαλος, νεκροθάφτες της Κοινωνικής Ασφάλισης, εφιάλτες των συνταξιούχων, έχουν βαλθεί να "σώσουν" τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα, όπως ακριβώς "έσωσαν" και τις συντάξεις με το νόμο-λαιμητόμο. Κατ‘ εντολή του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων έχουν βάλει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα που μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, δηλαδή στη διατήρηση και την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό υπηρετεί η Έκθεση των Σοφών.
Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού, για τη δήθεν "θετική κατεύθυνση" που κινείται το πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών", μας δίνει μια πρόγευση για την προετοιμασία του νέου κύκλου επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Το συγκεκριμένο πόρισμα θέτει όρους και προϋποθέσεις για την υπογραφή ΣΣΕ που θα βοηθούν στη μεγαλύτερη μείωση των μισθών για να διασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και μάλιστα προτείνονται ως αντίδοτο στην ανεργία.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργατοϋπαλλήλους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να εμποδίσουμε το σχεδιασμό τους και ταυτόχρονα να οργανώσουμε τη δική μας επίθεση με βάση τις ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Να στηρίξουν την πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την επαναφορά των ΣΣΕ και αναπλήρωση των απωλειών που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές».
pamehellas.gr