Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο ρεαλισμός της υποταγής..-Οι εργαζόμενοι να τον πετάξουν στα σκουπίδια

Δεν έχει τέλος η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καλλιεργήσει, στο όνομα του «ρεαλισμού», τις μειωμένες απαιτήσεις των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, ώστε να λένε και ...ευχαριστώ για την αντεργατική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που υλοποιεί. 
Μόνο τη βδομάδα που πέρασε, καταγράφουμε, τελείως ενδεικτικά: 
Το πόρισμα της «Επιτροπής των
ειδικών» για τα Εργασιακά, που όχι μόνο διατηρεί αλλά και νομιμοποιεί πλήρως την εργασιακή ζούγκλα, απλώνοντας «βούτυρο στο ψωμί» της εργοδοσίας για ακόμα φτηνότερους και ευέλικτους εργαζόμενους, είναι κατά τον υπουργό Εργασίας «ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί» και λίγο - πολύ «εθνική νίκη». 
Οι χιλιάδες απολυμένοι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία που λειτουργούν με ό,τι περισσεύει, τα Δημοτικά με 90 λιγότερες ώρες, τα Γυμνάσια με εκπαιδευτικούς που κάνουν μαθήματα άσχετα με την ειδικότητά τους, τα ειδικά σχολεία με τα τεράστια κενά και ελλείψεις, είναι κατά τον πρωθυπουργό «επιστροφή στην κανονικότητα». 
Και το ποσό των 760 εκατομμυρίων ευρώ του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αν και όποτε δοθούν, αρκεί, σύμφωνα με την «Αυγή», για «να καλύψει τις βασικές ανάγκες 700.000 δικαιούχων». 
Να ποιος είναι ο «ρεαλισμός» της υποταγής και του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που θα περισσεύουν από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας. 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να τον πετάξουν στα σκουπίδια. Τώρα χρειάζεται οργάνωση, συμμαχία, αντεπίθεση, για ζωή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.

Κυριακή 2 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ