Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Αίθουσες ελεγχόμενης μαστούρας

Μια «αίθουσα κατανάλωσης ναρκωτικών με μικρότερο κίνδυνο» θα λειτουργεί από αύριο και στο Παρίσι, μετατρέποντας τη Γαλλία στη 10η χώρα παγκοσμίως όπου προάγεται η χρήση ναρκωτικών σε «καλές υγειονομικές συνθήκες». Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με τους «εποπτευόμενους σταθμούς» που πριν μερικά χρόνια είχε προταθεί να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα, μέσα και από ν/σ του υπουργείου Υγείας.
Οι οδηγίες των υπευθύνων για το πώς θα
λειτουργεί η «αίθουσα» στη γαλλική πρωτεύουσα είναι πραγματικά αποστομωτικές. «Το προσωπικό (θα) επιτηρεί και θα ετοιμάζεται να παρέμβει σε περίπτωση υπερβολικής δόσης ή αν ένας "καταναλωτής" δε βρίσκει φλέβα...», εξηγούσε ένας από αυτούς στη «Λε Μοντ».
Τι μας λένε, δηλαδή; Οτι θα γίνεται «παρέμβαση» αν ένας άνθρωπος κοντέψει να ξεψυχήσει μπροστά στα μάτια τους, αλλά κατά τα άλλα, το ίδιο το φαινόμενο που οδηγεί στο θάνατο αμέτρητους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο θα το ανέχονται, θα το εποπτεύουν, δηλαδή θα το συντηρούν και ουσιαστικά θα συμβάλλουν στην εξάπλωσή του.
Ο «κυνισμός» δεν είναι η κατάλληλη λέξη για να χαρακτηρίσει τέτοιες «ιδέες». Είναι η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που δημιουργεί μεθόδους διαχείρισης των ναρκωτικών, αφού δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. 
Και γιατί η όλη λειτουργία του αναπαράγει καθημερινά τις αιτίες που οδηγούν νέους στα ναρκωτικά και γιατί πίσω από τη χρήση υπάρχει μια μεγάλη κερδοφόρα επιχείρηση που θα μένει ανέγγιχτη όσο θα υπάρχει το καπιταλιστικό κέρδος...

Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ