Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 11 Οκτώβρη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. ως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τρίτη 11 Οκτώβρη καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτώντας παράταση των συμβάσεων και μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Σε συμμετοχή καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει ύστερα από απόφασή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής επισημαίνει:

«Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι!
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Απαιτούμε:
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Να προχωρήσει άμεσα στη παράταση όλων των συμβάσεων μέχρι και τις 31-12-2017 και με τη λήξη τους να μετατραπούν αυτοδίκαια σε αορίστου χρόνου.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το υπάρχον προσωπικό όχι μόνο δεν επαρκεί αλλά θα πρέπει να προσληφθούν και άλλοι τόσοι προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στους δήμους.
Η κυβέρνηση μαζί με τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών (οι οποίοι κατέθεσαν χειρότερη τροπολογία) βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση, έχουν σχέδιο προκειμένου να υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ελαστικοποίηση της εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.). Από κοινού ενεργοποιούν τον αυτόματο "κόφτη" προκειμένου να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους, το ματωμένο πλεόνασμα, αλλά και να τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Η μεν κυβέρνηση απολύει προσωπικό, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, οι δε δήμαρχοι παρότι το προσωπικό μειώθηκε, επικαλούνται το οικονομικό κόστος και κρύβουν ότι το προσωπικό μειώθηκε ο εξοπλισμός ποτέ δεν ανανεώθηκε, όμως τα δημοτικά τέλη εξακολουθούν να βρίσκονται στα επίπεδα του 2008.
Στόχος τους να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να τις εκχωρήσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Απέναντι σε αυτή τη πολιτική ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Ο γενικός ξεσηκωμός. Με τον οργανωμένο αγώνα μας γύρω από τα σωματεία, το σωστό προσανατολισμό μας και τη μαζική μας παρουσία μπορούμε να τα καταφέρουμε, να αποκρούσουμε τη βάρβαρη πολιτική τους.
Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας την Τρίτη 11 Οκτώβρη από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου που κήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Δίνουμε δυναμικό - μαζικό "παρών" στη συγκέντρωση στη 1 μ.μ. μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Να νεκρώσουμε όλα τα αμαξοστάσια, όλα τα δημαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς. Να βρεθούμε όλοι στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης. Να απαιτήσουμε να μη χάσει κανείς τη δουλειά του».
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (άρθρο 32, παρ.2) που συζητήθηκε στις 8/7/2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αρ. απόφαση 4174/2011 δικαίωμα σε στάση ή σε απεργία έχουν το σύνολο των εργαζομένων μελών και μη μελών στους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.