Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας

Σήμερα ξεκινάει στην Αθήνα το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά του συνεδρίου είναι η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στη διαμόρφωση των συσχετισμών, με στόχο να διατηρήσει την Ομοσπονδία στη γραμμή του κοινωνικοεταιρισμού και της στήριξης των δικών της συμφερόντων. 
Από τα πολλά παραδείγματα που
αποκαλύπτουν την καλοστημένη «βιομηχανία» παραγωγής αντιπροσώπων για το συνέδριο, με τη στήριξη της εργοδοσίας του κλάδου, ξεχωρίζει αυτό του «Σωματείου Μέταλλου Μαγνησίας». Πρόκειται για σωματείο - φάντασμα, χωρίς καμιά υπόσταση και δράση, το οποίο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, για να αλλοιώσει τους συσχετισμούς μπροστά στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕΜ και «ενεργοποιήθηκε» ξανά για τον ίδιο λόγο! Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, στις εκλογές αυτού του «σωματείου» ψήφισαν μερικές δεκάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην κυριολεξία από τον Αλμυρό και το Βόλο, με εκβιασμούς από τους προϊσταμένους τους ότι θα απολυθούν εάν δεν ψηφίσουν. 
Με τέτοια «σωματεία» και με τους συσχετισμούς που διαμορφώνουν στο κίνημα η εργοδοσία και οι συνδικαλιστικοί της εκπρόσωποι, τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων θα βρίσκονται σταθερά υπό διωγμό και οι ίδιοι στη γωνία. Η απαλλαγή από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και προπάντων από τη γραμμή που υπηρετεί, η σύγκρουση με την εργοδοσία, είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του κινήματος.