Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Δεν συμβιβαζόμαστε με το σύστημα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για το περιεχόμενο και τους στόχους του Διημέρου, η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «Η απόφαση της διοργάνωσης του Βαλκανικού Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιπολεμικού Διήμερου δράσης πατάει πάνω στις αποφάσεις της 4ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ αλλά και της ανάγκης απάντησης στις εξελίξεις που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες για την περιοχή και τους λαούς.
Ολα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βάζουμε σχέδιο παρέμβασης μέσα σε χώρους δουλειάς, παλεύουμε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις, συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στη μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 24 Ιούνη. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε στη Θεσσαλονίκη όλους όσους δεν συμβιβάζονται με αυτό το σύστημα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.
Στόχος μας είναι να συζητηθεί πλατιά στους εργαζόμενους ότι ο πόλεμος
διεξάγεται παράλληλα μέσα και έξω. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα σε βάρος του λαού, αντίστοιχου κόστους με τα κονδύλια που δίνει για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ. Η περιοχή μυρίζει μπαρούτι και τα σχέδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ, προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις και για το λαό της Ελλάδας και για όλους τους άλλους λαούς.
Γι' αυτό χρειάζεται κοινός αγώνας και με την εργατική τάξη των άλλων χωρών, και ιδιαίτερα με τους γείτονες λαούς, ενάντια στο σύστημα που για τα συμφέροντα των λίγων αιματοκυλά τους λαούς. 
Είναι ανάγκη σήμερα, το λαϊκό κίνημα να βάλει με κάθε τρόπο εμπόδια στα επικίνδυνα σχέδιά τους».