Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1 Ωραία μπάλα, από ένα «δικέφαλο» πειστικό διεκδικητή του τίτλου.(video)


Τις πρώτες πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα άρχισε να δίνει ο ΠΑΟΚ! 

Με όργια του εκπληκτικού Στοχ -που πέτυχε γκολάρα στο 54’, κέρδισε (και εκτέλεσε αλά Πανένκα) πέναλτι στο 85’ και μοίρασε μια ασίστ νωρίτερα στον Κίτσιου (76’), ο «δικέφαλος» έφτασε στο εντυπωσιακό 4-1 επί του Πανιωνίου. 

Το γκολ του Σαλπιγγίδη (31’) ξεμπλόκαρε την ομάδα του Στέφενς και της επέτρεψε (ακόμη κι αφότου ο Αραβίδης μείωσε το σκορ στο 81’) να προσφέρει ωραίο θέαμα στον κόσμο που πήγε στην Τούμπα. 

Πώς έπαιξε 

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον Σωτήρη Νίνη(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)

(το πιστοποιητικό μεταγραφής του οποίου δεν ήρθε ακόμα) παρέταξε την ομάδα του ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός διατήρησε τον Σκόνδρα σε θέση αριστερού μπακ, ξεκίνησε τον Κάτσε και πάλι -αντί του τραυματία Λάζαρ- κι έβαλε κανονικά τον Αθανασιάδη (που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν). 

Έτσι, το 4-4-2 του ΠΑΟΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης και Κίτσιου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάτσε-Τζιόλης, στα άκρα οι Στοχ (αριστερά), Λούκας (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Αθανασιάδης-Σαλπιγγίδης. 

Το ματς 


Η αλλαγή του… τσιπακίου -απ’ αυτό της Ευρώπης σε αυτό της Ελλάδας- δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μπλακ άουτ σαν αυτό με τη Σάλκε. Για περίπου μισή ώρα λοιπόν ο «δικέφαλος» παιδευόταν με τη σφιχτή άμυνα του Πανιωνίου. Έψαχνε μάταια ένα άνοιγμα στο τείχος που είχε στήσει ο Παντέλης. Κι αφού δεν το κατάφερε νωρίς (με το βολέ του Αθανασιάδη) αυτό έμοιαζε να ψηλώνει όλο και περισσότερο. 

Όχι αρκετά όμως για να μην περάσει η ζυγισμένη σέντρα του (ποιοτικού) Λούκας. Αυτή που βρήκε «καρφί» τον Αθανασιάδη στο 31’. Και του επέτρεψε -με παλικαρίσια κεφαλιά- να δώσει στον Σαλπιγγίδη το «κλειδί» της… κερκόπορτας. Ε, μετά απ’ αυτό, όλα έμοιαζαν ευκολότερα για τον ΠΑΟΚ. Και θα γίνονταν και νωρίτερα, αν το διαγώνιο σουτ του εξαιρετικού Στοχ δεν πήγαινε λίγο πιο δίπλα από ‘κει που είχε υπολογίσει. 

Το επόμενο που επιχείρησε όμως -μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα- πήγε ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που είχε υπολογίσει. Τόσο ξαφνικά (αν και τόσο πλάγια) ώστε ο Γιαννακόπουλος να χάσει την μπάλα. Και την επόμενη φορά που την είδε να βρίσκεται στα δίχτυα του -έχοντας τελειώσει ουσιαστικά τη σεμνή τελετή. Αν κι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε το κέφι του να τη συνεχίσει. Με ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Και διάθεση να ξεχειλώσει όσο μπορεί το σκορ… 

Πρώτα λοιπόν ο Στοχ απέδειξε ότι φτιάχνει κιόλας γκολ -εκτός από το να τα πετυχαίνει. Και αφού το «κέρασε» (με ωραία πάσα) στον Κίτσιου, είδε τον Αραβίδη να πηγαίνει στη βούλα. Να μειώνει για τον Πανιώνιο. Επειδή όμως είναι ποδοσφαιρικός «αλήτης», δεν του έφτανε να τον μιμηθεί -όταν του δόθηκε η ίδια ευκαιρία λίγο μετά. Αλλά έπρεπε να σκάψει… αλά Πανένκα το πέναλτι, για να υπογράψει με ακόμα περισσότερο στιλ την επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ. 

πηγη:sport-fm