Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου...Η Ρεάλ των εκατομμυρίων και οι οπαδοί της άνεργοι

Μεταγραφή-πρόκληση στην Ισπανία της ανεργίας και της φτώχειας
Το σίριαλ, που κράτησε από την αρχή του φετινού καλοκαιριού, ολοκληρώθηκε. Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλαπό την Τότεναμ.
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η μεταγραφή θα κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ και είναι η πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ενός ποδοσφαίρου που πλέον είναι μόνο εμπόριο και ορίζεται από τους κανόνες που βάζουν οι πολυεθνικές.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή που η ισπανική ομάδα ξοδεύει 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή, το 70% των νέων οπαδών της, όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει το εισιτήριο για να δει το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται. Άλλωστε, η ανεργία στην Ισπανία
παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 26,26%, ενώ στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών το ποσοστό των ανέργων είναι 56,1%.

Μπέιλ: «Πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου»

Όπως για πολλούς παίκτες, έτσι και για τον Γκάρεθ Μπέιλ το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και πλέον θα το εκπληρώσει. «Πάντα στην καρδιά μου η Τότεναμ», δήλωσε μεταξύ άλλων.