Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Νοσοκομείο << Παναγία >> Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου,

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε  η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο "Παναγία" από εργαζομένους του νοσοκομείου.Την Τετάρτη η πορεία προς το νοσοκομείο Άγιος Παύλος -Την Πέμπτη συναυλία στις 8.30μμ


Συγκεκριμένα, αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία καταργούνται οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, εξέδωσαν ανακοίνωση με την απόφαση των οργαζομένων να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, από την γενική συνέλευση της Κυριακής.

Αναλυτικά η απόφαση των εργαζομένων:
"1. Την παραμονή των εργαζομένων στον μέχρι σήμερα τόπο και χώρο παροχής της εργασίας τους .
2. Την συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων φορείς κόμματα χρήστες υπηρεσιών υγείας σωματεία εργαζομένων την Δευτέρα 2 ΣΕΠΤΕΜΒΊΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ.
3. Την μετάβαση με πορεία των εργαζομένων και αλληλέγγυων στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος έδρα της διοίκησης του νοσοκομείου.
4. Την ενημέρωση όλων φορέων κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της θεσσαλονίκης για εκδήλωση συμπαράστασης."
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,
οι εργαζόμενοι του «Παναγία», λόγω βροχής, ανέβαλαν για την ερχόμενη Τετάρτη την πορεία προς το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», την οποία είχαν προγραμματίσει για σήμερα. 

Στο Παναγία δεν νοσηλεύονται πλέον ασθενείς, καθώς τέσσερις κλινικές του έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Λειτουργεί μόνο η μονάδα νεφρού για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς μέχρι να ολοκληρωθεί η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο «Άγιος Παύλος».
«Η κατάργηση 170 προσωποπαγών και οργανικών θέσεων δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Οι περισσότεροι από αυτούς τους εργαζόμενους είναι γιατροί. Τώρα μένουν μόνο 10 αποκλειστικοί γιατροί. Οι κλινικές που μεταφέρθηκαν στο 'Άγιος Παύλος' θα λειτουργούν με λιγότερες κλίνες, οι γιατροί της ενδοκρινολογικής κλινικής βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, ενώ η μονάδα τεχνητού νεφρού θα λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό. Το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που είναι άλλα 110 άτομα, βγαίνει σε διαθεσιμότητα, ενώ οι 58 εργαζόμενοι της 'Euromedica' που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες δεν ξέρουμε τι θα γίνουν. Το τοπίο είναι θολό γιατί δεν έχουν βγει ακόμη οι διαπιστωτικές πράξεις και δεν ξέρουμε με τι καθεστώς θα απασχοληθούν αυτοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα», αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία» Ελένη Μπακιρλή.


Συναυλία διαμαρτυρίας
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι του «Παναγία» και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καλούν τους πολίτες στη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στο δημοτικό πάρκο μπροστά από το «Παναγία», με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών δημιουργών και τραγουδιστών της πόλης.
Όπως λένε οι διοργανωτές, πρόκειται για μια πρωτοβουλία «για να μη χαθούν οι 200 εξειδικευμένες νοσοκομειακές κλίνες από την ανατολική Θεσσαλονίκη, για να μη κλείσουν το νοσοκομείο «Παναγία», για να γίνει πραγματικότητα το νοσοκομείο ανατολικής Θεσσαλονίκης»