«Το ΚΚΕ πούλησε νόμιμα τον "902" για να πληρώσει τους εργαζομένους του και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εσείς, και προσωπικά, έχετε υπογράψει για να στείλετε στην κόλαση χιλιάδες εργαζόμενους».
Αυτή την «πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην αισχρή επίθεση κατά του ΚΚΕ που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, αναμασώντας τα περί «902».
Ο υφυπουργός Παιδείας, μη μπορώντας να απαντήσει στην κριτική
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ



του ΚΚΕ για το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο»,  ισχυρίστηκε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει χάσει το ηθικό του πλεονέκτημα επειδή πούλησε τον «902». «Εκμεταλλευτήκατε με τον πλέον κυνικό τρόπο τις γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, τις off shore», ισχυρίστηκε το κυβερνητικό στέλεχος, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης.
Παίρνοντας το λόγο ο Θανάσης Παφίλης είπε:
«Άκουσα την τοποθέτηση του κ. Κεδίκογλου. Φοβερή επιχειρηματολογία για το νομοσχέδιο για την παιδεία. Μας απάντησε για την κριτική που κάνουμε, την σκληρή. Δεν μου λέτε ποιος σας το έγραψε; Ο ΔΟΛ ή ο Παπαδημούλης το άρθρο; Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε και να μας κατηγορείτε γιατί πουλήσαμε τον "902"; Σας έπιασε ο πόνος για τον "902";
Εμείς τον πουλήσαμε νόμιμα, για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν εσείς, και προσωπικά, έχετε υπογράψει και έχετε ψηφίσει τέτοιους νόμους που στέλνουν στην κόλαση χιλιάδες εργαζόμενους. Τολμάτε να πάτε στην Εύβοια, ή όπου θέλετε. Και τολμάτε να μας μιλήσετε εμάς γιατί τον πουλήσαμε; Τι μας περάσατε; Δεν τον θέλαμε τον "902"; Για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους. Έχετε ακούσει κανένα να έχει πουλήσει επιχείρηση και τα λεφτά που παίρνει να τα δίνει στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία; Γι' αυτό τον δώσαμε τον "902".
Και βρήκατε εσείς να μιλήσετε για off shore. Τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή. Το βασίλειο της διαφθοράς, το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα σας, τόσα χρόνια. Εσείς είστε οι βασιλιάδες των off shore και της αδιαφάνειας και έχετε το θράσος να βγαίνετε στη Βουλή και να μιλάτε; Όλα φανερά είναι, τίποτα κρυφό δεν υπάρχει. Είστε υπουργός ή δεν είστε; Έχετε στοιχεία να μιλήσετε ή ζηλέψατε τον Πάγκαλο; Κι ο Πάγκαλος μας έλεγε για τον "Γερμανό" και βγήκε δικός σας υπουργός, θα τον ονομάσω κιόλας, Επικοινωνιών, ο Βερελής και λέει το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με το Γερμανό. Ζηλέψατε τον Πάγκαλο; Σ' αυτή τη λογική;
Τι νομίζετε, ότι βρήκατε ευκαιρία και μας μιλάτε εσείς για ηθικό κύρος; Το ΠΑΣΟΚ; Εσείς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κι αυτής της κυβέρνησης και όλης της κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός λαός, μιλάτε για το ΚΚΕ; Που τι έκανε; Σας το λέω, για να το ξέρει κι ο ελληνικός λαός, έδωσε ένα μέσο πολύ χρήσιμο για την πάλη του λαού, όχι για να βγάλει λεφτά, αλλά για να πληρώσει τους ίδιους εργαζόμενους. Ποιος σας τα είπε αυτά; Οι καναλάρχες; Αυτοί που σας χρηματοδοτούν όλα αυτά τα χρόνια; Ποιοι;
Μιλάτε εσείς για οφσόρ; Για τις βαλίτσες των χρημάτων που έρχονταν; Για τα σκάνδαλα της "ΖΗΜΕΝΣ"; Για ποια μιλάτε; Εσείς δεν τα φτιάξατε; Τι νομίζετε ότι βρήκατε ευκαιρία στο εκπαιδευτικό να απαντήσετε με συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ; Άμα έχετε στοιχεία, υπουργός είστε, αλλά δεν έχετε στοιχεία. Είστε ανίκανος. Ανίκανος και αισχρός. Και το λέω έτσι. Άμα έχετε στοιχεία, βγέστε και πέστε τα. Όχι αυριανισμούς και χτυπήματα κάτω απ' τη μέση.
Εμείς κάνουμε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν ανεχόμαστε όμως αυτούς που έχουν συνδέσει με τη μίζα και τη διαφθορά το όνομά τους να μας κατηγορούν άδικα. Άλλωστε, την απάντηση στον κ. Κεδίκογλου και σε όλους τους υπόλοιπους τη δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του "902" που ομόφωνα, όχι μόνο αποδέχτηκαν, αλλά υπερασπίζονται κι αυτή τη λύση που έδωσε το ΚΚΕ. Ντροπή».
Παρά την πληρωμένη απάντηση που πήρε από τον Θ. Παφίλη, ο Σ. Κεδίκογλου επανήλθε για να επαναλάβει τα ίδια. Τις αθλιότητες Κεδίκογλου αποδοκίμασε ακόμα και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, που έκανε λόγο για προσωπική άποψη του υφυπουργού, προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετούμε ως χώρος αυτήν την άποψη».