Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας !!!!!!!!!!!!...Μας κοροιδεύουν.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Πρόγραμμα - κοροϊδία για τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους


Το πρόγραμμα καλύπτει 230.000 ανασφάλιστους πολίτες για τα έτη 2013-2014, συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα, δυνητικοί δικαιούχοι είναι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα προστατευόμενα (που ασφαλίζονταν έμμεσα) μέλη των οικογενειών τους, που:
  • έχουν απολέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και
  • έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα ημερολογιακού έτους 2011), ατομικό εισόδημα έως 12.000€ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000€ (έγγαμοι).
Αλήθεια αυτή η αίτηση με οικογενειακό εισόδημα 16.000 για το 2012 και με απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας γιατί δεν δικαιούται κουπόνι κοροιδίας?????????????

Ας μας απαντήσουν αυτοί που δικαιούνται επαίνου.!!!!!!!!!!!!!!!!!









Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» μέσω της ιστοσελίδαςwww.healthvoucher.gr ή να απευθύνονται για περαιτέρω λεπτομέρειες στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213.1500812 και 213.1500819.

Σημειώνεται ότι στο Πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι Ταμείων, που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και των Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από Πρόγραμμα μέχρι σήμερα, όπως p.x. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ένα πρόγραμμα - κοροϊδία για τους ανασφάλιστους 
και τις οικογένειές τους με κυριολεκτικά «πρωτόγονες» υπηρεσίες Υγείας «τρέχει» από σήμερα το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για το λεγόμενοΕισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(Healthvoucher) που θα ...παρέχει για 4 μήνες 3 δωρεάν επισκέψεις σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ,
εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου ή σε Κέντρο Υγείας, όπως και εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα. Με αυτό το κουπόνι ο ανασφάλιστος θα έχει τη «δυνατότητα» να κάνει επίσκεψη σε γιατρό, να τον παραπέμψει σε εξετάσεις και να πάει τα αποτελέσματα στο γιατρό να τα δει. Κι αυτό πρέπει να φροντίσει να το χρειαστεί μέσα στο 4μηνο. Αν χρειαστεί φάρμακα, νοσηλεία, περαιτέρω εξετάσεις, χειρουργείο ή πιο στενή παρακολούθηση, θα πρέπει να πληρώσει σε κάποια δημόσια ή ιδιωτική δομή, ενώ δεν διευκρινίζεται αν αφορά όλες τις εξετάσεις και τις πιο εξειδικευμένες. Επίσης αν χρειαστεί και ο ίδιος και το παιδί του γιατρό ή εξετάσεις μάλλον θα πρέπει να επιλέξει...
Προκλητικό είναι το πρόγραμμα και όσον αφορά την παρακολούθηση εγκυμοσύνης. Αν η γυναίκα προμηθευτεί το κουπόνι ενώ διανύει το πρώτο τρίμηνο της κύησης δικαιούται 7 επισκέψεις μέχρι τη γέννα, στο δεύτερο τρίμηνο κύησης δικαιούται 5 επισκέψεις και στο τρίτο τρίμηνο δικαιούται 3 επισκέψεις. Τοκετός - εννοείται - πως δεν «δικαιολογείται».
Επιπλέον το πρόγραμμα βάζει εισοδηματικά κριτήρια. Το ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ και το άθροισμα εισοδημάτων των δυο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ. Επίσης αποκλείονται οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
Από σήμερα οι αιτήσεις
Από σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα του κουπονιού Υγείας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ) και είναι αποκαλυπτικό αναφορικά με το τι εννοούν διάφοροι ευρωπαϊκοί θεσμοί πίσω από τις μεγαλοστομίες για «ίση πρόσβαση στην Υγεία», για ένα «ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο υπηρεσιών για τους αδύναμους» κ.λπ. Με το ένα χέρι να κόβονται «μαχαίρι» οι δωρεάν παροχές Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και τους εκατομμύρια ανασφάλιστους και με το άλλο χέρι να μοιράζονται κουπόνια για 3 ιατρικές επισκέψεις σε 4 μήνες! Ακριβώς εκεί στοχεύει και η απογραφή των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, το κυνήγι δηλαδή όσων διατηρούν «παράνομα» βιβλιάρια Υγείας. Να τους δοθεί - στην καλύτερη - το «νόμιμο» κουπόνι Υγείας.