Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ: Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ









Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό
 συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους απευθύνει ηΓραμματεία Θεσσαλονίκης τουΜετώπου Αγώνα Σπουδαστών.Τα νέα μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ταφόπλακα για το μέλλον μας, τονίζει το ΜΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός του οργανωμένου αγώνα για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για την κοινωνία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ:
«Τα νέα μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ταφόπλακα για το μέλλον μας!
Είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.
Προχωρούν γρήγορα στις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σε τομείς όπως η Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία. Κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς. Βάζουν λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ο μισθός γίνεται χαρτζιλίκι των 300 ευρώ για όλους.
Πανεπιστήμια και ΤΕΙ χτυπιούνται αλύπητα με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων διοικητικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα στο αμέσως προσεχές διάστημα να ξεχαρβαλωθούν μια σειρά λειτουργίες των Ιδρυμάτων (λειτουργίες φοιτητικής μέριμνας, βιβλιοθήκες, γραμματείες, αλλά και οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες).
Η φοιτητική μέριμνα παραδίδεται σε ιδιώτες, όπως η πανεπιστημιακή φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ. Οι φοιτητικές εστίες αφήνονται να ρημάζουν, τα διαθέσιμα δωμάτια δεν αρκούν για τους χιλιάδες σπουδαστές που έχουν ανάγκη από δωρεάν στέγαση. Την ίδια στιγμή μέσα στο κατακαλόκαιρο επιβλήθηκαν δίδακτρα σε 29 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΑΠΘ. Η κατάσταση και φέτος στα ΤΕΙ θα είναι ακόμα πιο οξυμένη, με δεκάδες εργαστήρια να "αναβάλλονται" εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η "ανάπτυξη" που υπόσχονται στο λαό είναι το δίδυμο αδερφάκι της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που ζούμε σήμερα, χτίζεται στις στάχτες των δικαιωμάτων μας. Η φτώχεια και η ανεργία δεν θα αλλάξουν γιατί οι στόχοι της κυβέρνησης παραμένουν ίδιοι: Μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδίζουν από τη δουλειά και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Κοροϊδεύουν όσοι υποστηρίζουν πως με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα δοθεί φιλολαϊκή λύση. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του.
Είναι κάλπικο και αποπροσανατολιστικό για το λαό το δίλημμα νέο δάνειο ή νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που συντηρούν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Την όποια επιλογή ή συμβιβασμό για τη διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας, ο λαός θα κληθεί να την πληρώσει πανάκριβα με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Αυτός είναι ο δρόμος της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν. Φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους για να κερδίζουν τα μονοπώλια και οι δανειστές.
ΔΕΝ είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός του οργανωμένου αγώνα για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για την κοινωνία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
Λύση για το λαό και τα παιδιά του είναι η κατάργηση των μνημονίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, 18.00 ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ».