Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μ’ έργα τ’ Άδικο πολέμα


Ζητείται

Ό,τι έχεις και δεν έχεις. Έχεις ένα χωραφάκι στο χωριό, έχεις μια μικρή αυλή, έχεις ένα μποστανάκι ή έστω μια ζαρντινιέρα…; Μήπως μια στάνη σε κάποιο βουνό ή ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου; Θα το πληρώσεις… κυριολεκτικά! Περιμένουμε τις επιταγές σας στο ta_xaratsia_peftoun_broxh@gov.gr

Χαρίζεται

Έχεις υπερλούξ βίλα με γήπεδο του γκολφ και πισίνα, είσαι εισοδηματίας με 500 ακίνητα; Είσαι μεγαλοτσιφλικάς με αμέτρητα στρέμματα γης ή μεγαλοξενοδόχος; Μην μου αγχώνεσαι, εσένα όχι απλά δεν θα σου πάρουμε αλλά θα σου χαρίσουμε και ό,τι μαζέψουμε epixeirhmatia_agaph_mou@gov.gr


Μ’ έργα τ’ Άδικο πολέμα

Είσαι μαθητής; Τότε πρέπει να ξέρεις ότι το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτώβρη η Αστυνομία, με παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλε στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας και συνέλαβε 20 μαθητές. Το «έγκλημα» τους: Έκαναν κατάληψη για να μην κλείσει το σχολείο τους.
Είσαι εργαζόμενος; Τότε πρέπει να ξέρεις ότι την Τέταρτη 16 Οκτώβρη τα ξημερώματα, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργάτες εργοστασίων της Χαλκίδας. Το «έγκλημα» τους: Διεκδικούσαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται για πολλούς μήνες, αποζημιώσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Βασικά, είτε είσαι μαθητής, είτε φοιτητής, είτε εργαζόμενος, είτε αυτοαπασχολούμενος ,είτε μικρός έμπορος ,είτε άνεργος πρέπει να τα ξέρεις. 
Μάθε τα, αλλιώς λίγο-λίγο θα το συνηθίσεις…Εκεί σκοπεύουν αυτές οι ενέργειες που έχουν την σφραγίδα της αστικής τάξης, οργανώνονται από το ταξικό και βάρβαρο κράτος της και τους μηχανισμούς του και προωθούνται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να περάσει χωρίς αντιστάσεις σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική.
Μάθε, σκέψου, προβληματίσου, δράσε!
«Όχι με λόγια, μ’ έργα τ’ Άδικο πολέμα!
Κι όχι μονάχος! Με τα πλήθη συνταιριάσου!»