Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Καβάλα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα για τις νέες διώξεις ναυτεργατών


Συγκέντρωση διοργανώνουν τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη, στις 9 π.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Θάσου, το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ της Καβάλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχείς δικαστικές διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα καταθέτουν ναυτεργάτες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε παλαιότερες κινητοποιήσεις.
Όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση,
«οι αγώνες των ναυτεργατών και η αλληλεγγύη που εκφράζεται από άλλους αγωνιστές, εργαζόμενους, συνταξιούχους του νησιού και της Καβάλας στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τους θεωρείται "παρακώλυση συγκοινωνιών" για τους πλοιοκτήτες και τους κρατικούς μηχανισμούς και σέρνονται διαρκώς στα δικαστήρια».
Στην ανακοίνωση προσθέτουν πως «οι συκοφαντίες, οι στημένες δίκες από τον Μητσόπουλο και από κρατικούς μηχανισμούς δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι αγώνες των ναυτεργατών αφορούν όλο το λαό της Θάσου και της Καβάλας γιατί παλεύουν πέρα από τα κλαδικά τους αιτήματα και για να έχει το νησί ασφαλή, άνετη, τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση χειμώνα - καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο».
Να ανακληθούν οι διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών
Οι τρεις φορείς που υπογράφουν την ανακοίνωση απαιτούν μεταξύ άλλων: Να ανακληθούν τώρα οι διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών και των υπολοίπων εργαζομένων.
Γενναία αύξηση των δρομολογίων σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού και όχι με τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών.
Δραστική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα για δουλειά των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Παλεύουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, τις μαρίνας του Λιμένα και των παραλιών του νησιού.
Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού ώστε η προσγυάλωση του πλοίου να γίνεται με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.