Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των οργανώσεων των συνταξιούχων (VIDEO)


Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνουν την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αριστοτέλους και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των οργανώσεων των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης.
Η κινητοποίηση οργανώνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης των συνταξιούχων με αιχμή τα ζητήματα της υγείας, τις περικοπές στις συντάξεις και τα χαράτσια που πλήττουν το ήδη πενιχρό τους εισόδημα.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε την Δευτέρα, οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική που
τσακίζει συνολικά τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, στερεί το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, στέλνει τα παιδιά τους στην ανεργία και τα εγγόνια τους στη μετανάστευση.
Ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις,

και στην αγορά και στις τράπεζες, τις ημέρες καταβολής των συντάξεων αλλά και κάθε Τετάρτη στην Αριστοτέλους, προκειμένου να ενημερώσουν τους συνταξιούχους για τις επιπτώσεις από τα μέτρα της κυβέρνησης και να τους καλέσουν να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι σε ένδειξη αλληλεγγύης το Σωματείου θα διαθέσει το ποσό των 5000 ευρώ, σε διατακτικές των 50 ευρώ για τρόφιμα, οι οποίες θα μοιραστούν μέσω των Λαϊκών Επιτροπών σε άνεργους.