Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση.

Με αφορμή το νέο περιστατικό πυρκαγιάς σε σπίτι χωρίς ρεύμα στην Κάτω Τούμπα, η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή σε δύο κινητοποιήσεις: Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου και στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί έξω από τη ΔΕΗ της Παπαναστασίου ενάντια στις διακοπές ρεύματος.
Σήμερα το απόγευμα εξάλλου στις 6.30 διοργανώνει πικετοφορία με σημείο εκκίνησης την Αγία Βαρβάρα.
Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ώστε να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση.
Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας όλο το προηγούμενο διάστημα με μαζικές, αγωνιστικές παρεμβάσεις στη ΔΕΗ και στον ΟΑΣΘ κατόρθωσε να έχει αποτελέσματα σε επανασυνδέσεις ρεύματος, σε διαγραφή προστίμων, σε διακανονισμούς. Έλα να δυναμώσουμε αυτή την πάλη.
Σε ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει: «Τα συνεχόμενα τραγικά περιστατικά δεν οφείλονται ούτε σε αφέλεια ούτε σε άγνοια, όπως προσπαθούν να πείσουν οι συγκυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους. Αυτά είναι τα μέτρα για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση. Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και οι οικογένειές τους να μην έχουν ούτε τα στοιχειώδη, για να ξαναπάρουν φόρα τα κέρδη τους.
Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία όσων κάνουν πως κλαίνε και συμπονούν πάνω από καμμένα σπίτια και φέρετρα, ενώ στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – ΔΝΤ.
Η λύση για το λαό δε θα έρθει από όσους τάζουν να κόβουν "πιο ανθρώπινα και πιο ευαίσθητα" το ρεύμα, να χαρατσώνουν "πιο δίκαια", από όσους θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.
Καλούμε το λαό να οικοδομήσει τη δική του συμμαχία, που θα βάζει απέναντι ό,τι του υπονομεύει την ίδια του τη ζωή. Να πλαισιώσει τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές. Να κάνουμε όπλο μας τον αγώνα, την οργάνωση και την αλληλεγγύη».