Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

"Λευκή νύχτα" αύριο στην Αθήνα.Η παρότρυνση του Ε.Σ.Αθηνών.Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός.Ποιους εξυπηρετεί.Τι υποστηρίζουν οι μικροί έμποροι και εμποροϋπάλληλοι


Λευκή νύχτα διοργανώνεται αύριο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου με ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:00 το βράδυ.

Με στόχο την αναζωογόνηση της πρωτεύουσας και την αύξηση της επισκεψιμότητας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών 
καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.

"Δηλαδή παροτρύνει ο Εμπορικός Σύλλογος τους καταστηματάρχες να είναι όλη μέρα στα καταστήματά τους...!!!!!...
Δηλαδή οι εμποροϋπάλληλοι να είναι από το πρωί έως το βράδυ στο πόδι...!!!
Και για πιο σκοπό..??.Να γίνουν λέει οι αγορές όχι στο κανονικό ανθρώπινο ωράριο αλλά ας γίνουν στις 11.00 το βράδυ..!!!!!..
Για να στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο για άλλη μια φορά τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ..!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ...!!!! "











Ανακοίνωση του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Αττικής και του Συλλόγου  Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας


Να δημιουργήσουν αυταπάτες και εφησυχασμούς στους μικρούς Εμπόρους
επιχειρούν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας και οι πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που αποφάσισαν να παρατείνουν το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων και το Σάββατο 28/12, έως τις 11:00 το βράδυ.
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και προσθέτει: «Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως, όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα "event" και να πραγματοποιήσουν στο κέντρο ή αλλού, μπορεί να φέρουν κόσμο στους εμπορικούς δρόμους, πελάτες όμως όχι.
Τους "πελάτες" ή "καταναλωτές", όπως τους αποκαλούν, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική τον τελευταίων, ειδικά χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι και όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τον μικρό έμπορα».
Ο Σύλλογος καλεί τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες και Έμπορους να τους γυρίσουν την πλάτη, να τους απομονώσουν από παντού και για πάντα αφού όπως υπογραμμίζει «είναι αυτοί που επικαλούνται το συμφέρον των μικρών και με τις ιδέες τους ή τις αποφάσεις τους στηρίζουν τους μεγάλους. Τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά».
«Καλούμε τους μικρούς Επαγγελματίες και Εμπόρους, να συσπειρωθούν στο δικό τους σωματείο. Να ενώσουν τη δύναμη τους μ’ αυτούς που αγωνίζονται. Να δυναμώσουν τη συμμαχία με τους εργαζόμενους και να αντιπαλέψουν αυτήν, την καταστροφική για αυτούς, πολιτική.
Πολιτική που συναποφασίζετε στα λαμπερά σαλόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τις κυβερνήσεις των Αθηνών.
Καλούμε όλους και όλες να δείξουν άλλη μια φορά ανυπακοή στα φερέφωνα της πλουτοκρατίας.
Ο λίγος ελεύθερος χρόνος που μας απομένει, είναι για την ξεκούραση μας, είναι για τις οικογένειες μας, για την κοινωνική μας υπόσταση», καταλήγει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Αττικής.
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Τον εμπορικό Σύλλογο και το Δήμαρχο Αθήνας που αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά το Σάββατο 28 Δεκέμβρη μέχρι τις 11.30 το βράδυ κρατώντας ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενους, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. 
Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας επισημαίνει: «Η κυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες "ξηλώνουν σιγά σιγά το πουλόβερ" στοχεύοντας ίσως στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι για να αβγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Οι παρατάξεις που ψήφισαν στο Περιφερειακό συμβούλιο υπέρ της εξαθλίωσης των εργαζομένων, είναι οι γνωστές κυβερνητικές (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και κάποιοι κυβερνώντες αριστεροί) που στήριξαν το "γνωστό προοδευτικό" Δήμαρχο Αθηναίων, και είναι και πλειοψηφία στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.
Καλούμε τους εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Καλούμε τους εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο:
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο».