Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Είναι συνένοχοι για το Ασφαλιστικό

Για το Ασφαλιστικό ρωτήθηκε σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, και μεταξύ άλλων απάντησε: «Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι οι πολιτικές των τελευταίων ετών το οδήγησαν (σ.σ. το Ασφαλιστικό) στο χείλος του γκρεμού, απομειώνοντας την αξία των Ταμείων κατά δεκάδες δισεκατομμύρια (...) Το ζητούμενο είναι να υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, δίκαιη και κυρίως βιώσιμη για τις επόμενες γενιές».
Κανείς δε θα διαφωνήσει ότι όλες οι προηγούμενες
κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για το σημερινό χάλι των Ταμείων. Αφού, όμως, έτσι έχουν τα πράγματα και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέει ότι οι δικές της προθέσεις απέναντι στο Ασφαλιστικό είναι άλλες, τότε γιατί δεν φέρνει νόμους που θα διορθώνουν όσα «στραβά» έκαναν οι προηγούμενοι;
Γιατί, για παράδειγμα, δεν αποκαθιστά τα χαμένα από το PSI, δεν καταργεί προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, δεν αποδίδει τα προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χαρατσώνει την εργοδοσία για τις δικές της οφειλές;
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά, αντίθετα, διατηρεί αυτούσιους τους νόμους των προηγούμενων, μειώνει κι άλλο τη χρηματοδότηση των Ταμείων και χτίζει χειρότερα μέτρα πάνω σ' εκείνα που πήραν οι κυβερνήσεις τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια.

Και ο λόγος που το κάνει αυτό είναι επειδή υπηρετεί την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική με τους προηγούμενους, η οποία στόχο έχει να απαλλάξει κράτος και κεφάλαιο από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση. Γι' αυτό σηκώνει τους τόνους για τις δεδομένες ευθύνες των προηγούμενων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2015