Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Το αντιπυραυλικό σύστημα «S-300»,στην Κρήτη, ενεργοποιήθηκε κατά τις κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ

Κάποια στιγμή, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, είχε δηλώσει ότι η συστοιχία των ρωσικών πυραύλων «S-300», που βρίσκεται στην Κρήτη, προστατεύει την αμερικάνικη βάση της Σούδας. Φαίνεται όμως πως έχει κι άλλο ρόλο. Σύμφωνα με το «Reuters», το Ισραήλ δοκίμασε κάτω από άκρα μυστικότητα διάφορες τακτικές, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το
προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα «S-300» που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή και το οποίο περιορίζει την ικανότητα του Τελ Αβίβ να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράν που το διαθέτουν.
Το αντιπυραυλικό σύστημα «S-300» στην Κρήτη ενεργοποιήθηκε κατά τις κοινές ασκήσεις της Ισραηλινής και την Ελληνικής Αεροπορίας τον Απρίλη και το Μάη του 2015, ώστε τα μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ να μπορούν να δοκιμάζουν τον τρόπο, με τον οποίο οι S-300 «κλειδώνουν» τη θέση των αεροσκαφών, συλλέγοντας παράλληλα πληροφορίες για το πώς μπορούν να μπλοκάρουν ή να αποπροσανατολίσουν τα ραντάρ του ρωσικού πυραυλικού συστήματος, ώστε να μη χτυπηθούν.
Σύμφωνα με το «Reuters», η Ελλάδα ενεργοποίησε το αντιπυραυλικό της σύστημα έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ. Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι ένας από τους στόχους της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, είναι η Συρία και ενδεχομένως το Ιράν. Επίσης, αποδεικνύεται και με άλλον τρόπο η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Συρία, την οποία βομβαρδίζει και το Ισραήλ.

Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, είναι ενεργή σε κάθε ιμπεριαλιστική δράση σε Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή για τα συμφέροντα των μονοπωλίων με χίλιους δυο κινδύνους για το λαό.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015