Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ψήφισμα του ΜΑΣ για τον πόλεμο

Ψήφισμα στα ΔΣ των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και συλλογή υπογραφών για το θέμα του πολέμου, έχουν ξεκινήσει οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά στο ψήφισμα που καταθέτουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ αναφέρεται:
«Το τελευταίο διάστημα οι λαοί γίνονται για μία ακόμα φορά μάρτυρες συνεχιζόμενων
ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και περιφερειακών πολέμων με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κατάσταση στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο πόλεμος που εδώ και 5 χρόνια μαίνεται στη Συρία, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, είναι μέρος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μονοπώλια, στον ανταγωνισμό τους με αυτά της Ρωσίας, διασφαλίζουν με αίμα την πρόσβαση τους στις πηγές ενέργειας και τα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής που αποτελεί πέρασμα για το εμπόριο και τις μεταφορές.
Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται αξιοποιώντας σαν άλλοθι το αιματηρό χτύπημα στο Παρίσι και την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους" που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξόπλισαν. Ζεσταίνονται οι μηχανές του πολέμου! Προετοιμάζονται νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως μαρτυράει η τελευταία Σύνοδος των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Οι λαοί να μην τσιμπήσουν!
Τα κοράκια των ιμπεριαλιστών τσακώνονται για να μοιράσουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, δρόμους πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την κατοχύρωση δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων. Σε αυτή την λεία θέλουν μερίδιο και τα ελληνικά μονοπώλια.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες συμμετέχοντας όλο και πιο ενεργά στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την ενεργοποίηση του άρθρου 42,παράγραφος 7 του Μάαστριχ, που προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην επιχείρηση κλιμάκωσης και γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική!
Η πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια, την ανεργία και διαλύει τις σπουδές μας είναι η ίδια που μας καλεί να χύσουμε το αίμα μας για τα κέρδη των μονοπωλίων!
ΔΕΝ έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από αυτό το μακελειό στο οποίο πασχίζει να συμμετάσχει και η Ελλάδα. Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι πόλεμος, φτώχεια, προσφυγιά!
ΔΕΝ ανεχόμαστε οι θάλασσες μας να γίνονται υγρός τάφος χιλιάδων προσφύγων και η χώρα μας να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.
Οι λαοί να μην χύσουν το αίμα τους για ξένα προς αυτούς συμφέροντα. Να μην δεχθούμε να θυσιάσουμε τη ζωή και τα όνειρα μας στο βωμό του κέρδους των αφεντικών.
Απαιτούμε :
  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας σε αυτές & στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών!
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Να μην δοθεί καμιά διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Δυναμώνουμε την πάλη του λαού κόντρα στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους. Όπλο μας η έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Παράλληλα προχωράμε σε συλλογή υπογραφών από φοιτητικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!»