Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στις 14 Φλεβάρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών, ύστερα από το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, την Τρίτη 14 Φλεβάρη στη 1.30 μ.μ. στην πλατεία Βάθης απευθύνει η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής σημειώνει:

«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών
Η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μέχρι στιγμής, εμφανίζεται αδιάλλακτη έναντι των δίκαιων αιτημάτων της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από την εφαρμογή όλων των μέτρων των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ που εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
Στην ίδια πλευρά με την κυβέρνηση και απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες στέκονται οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, οι εμποροβιομήχανοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται το μόχθο της εργαζόμενης αγροτιάς, οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που παραμονεύουν, σαν τις ύαινες, ν' αρπάξουν τη γη και το βιος των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών.
Είναι η ίδια πολιτική που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων, εργατών, γυναικών και νεολαίας.
Είναι πια φανερό ότι θέλουν να ξεκληρίσουν τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας, όπως τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, για να ανοίξει ο δρόμος στις μεγάλες επιχειρηματικές επενδύσεις για περισσότερα κέρδη.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, ΕΕ, μεγάλο κεφάλαιο.
Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες.
Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με κοινό μέτωπο εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει.
Απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες, που όλο το προηγούμενο διάστημα μας έλεγαν ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν μέσω των κοινωνικών διαλόγων.
Υψώνουμε τείχος αντίστασης.
Οργανώνουμε την πάλη μας στα σωματεία, στις Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και γειτονιά. Δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία. Είναι στο δικό μας χέρι να τους σταματήσουμε».