Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης:Σύσκεψη την Κυριακή 19/2, στις 6 μ.μ.,στο ΕΚΘ ενόψει του συλλαλητηρίου

Με καθημερινή δράση προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν «για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια». Απέναντι στις διαπραγματεύσεις και τα παζάρια κυβέρνησης και κουαρτέτου για το κλείσιμο της «αξιολόγησης», με το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που αυτή σηματοδοτεί προς όφελος του κεφαλαίου, τα συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που καλούν στα συλλαλητήρια, αντιτάσσουν τα αιτήματα για κάλυψη των τεράστιων απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, για ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων με βάση τον πλούτο που παράγουν και τις δυνατότητες που προσφέρει η εποχή στην οποία ζούμε.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 21/2 θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν
στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις την Τρίτη 21/2, αλλά και τις επόμενες μέρες.
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ καλούν η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Αντίστοιχα, οι αγρότες που κινητοποιούνται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων έχουν αποφασίσει πως θα διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους σε μια σειρά πόλεις.