Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Στάσεις εργασίας ενάντια στις έξι νέες απολύσεις στην «ΣΑΛΗΣ» (πρώην ΟΙΚΟΜΕΤ)

Με συμμετοχή στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, που προκήρυξε για την Παρασκευή 3 Φλεβάρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας ανακύκλωσης «ΣΑΛΗΣ» (πρώην ΟΙΚΟΜΕΤ) να απαντήσουν στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης της εργοδοσίας που προχώρησε σε έξι νέες απολύσεις.
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, «η εργοδοσία όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο
δεν έκανε αύξηση στους μισθούς, σταμάτησε να δίνει και παλιότερες οφειλές, κάτι που είχε κατακτήσει η επιτροπή εργαζομένων η οποία απολύθηκε. Οι συμβάσεις συνεχίζουν δίμηνες και αυτό για να μην έχει κανένας εργαζόμενος δικαιώματα, να φοβάται μην απολυθεί και το σημαντικότερο να μπορεί η εργοδοσία να διώχνει από το σβέρκο της εργάτες που υψώνουν το ανάστημά τους και αγωνίζονται».
Καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι και αγωνιστικά να απαιτήσουν: Καμία απόλυση συναδέλφων, να ανακληθούν όλες οι απολύσεις (και των μελών της Επιτροπής Αγώνα) και να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εργασία τους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συλλογικές συμβάσεις αορίστου χρόνου, αυξήσεις στους μισθούς πείνας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
(Στο συνημμένο ολόκληρη η ανακοίνωση).
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ