Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΥΔΑ:Το αδιαχώρητο από αμερικανικά πλοία και συνεχείς εκπαιδεύσεις

Το αδιαχώρητο επικρατεί στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, καθώς οι Αμερικανοί εκμεταλλεύονται στο έπακρο την πρεμούρα της ελληνικής κυβέρνησης να παράσχει τέτοια «φιλοξενία», υποδομές, υποστήριξη και εκπαίδευση, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, προσδοκώντας γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων στην αντιπαράθεσή τους με άλλα κεφάλαια.
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά το αμερικανικό
αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush», που κατέπλευσε τη Δευτέρα στη Σούδα, φορτωμένο με μαχητικά αεροσκάφη, ιπτάμενα ραντάρ, ελικόπτερα, και 6.000 άτομα πλήρωμα, κι αναμένεται να παραμείνει εκεί μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα αποπλεύσει για επιχειρήσεις - τυπικά «κατά του ISIS» - σε Μέση Ανατολή και Λιβύη, στη βάση ελλιμενίστηκε και το «USS Donald Cook», αντιτορπιλικό ενταγμένο στον Αμερικανικό 6ο Στόλο που περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική.
Μάλιστα, ναύτες του αντιτορπιλικού μετέβησαν στο παρακείμενο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) για ασκήσεις επί του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «Αρης» που λειτουργεί ως στίβος μάχης του Κέντρου, το οποίο θυμίζουμε παίζει κομβικό ρόλο για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, καθώς εκπαιδεύει (σε αλλεπάλληλα, υψηλών απαιτήσεων και εξειδικευμένα «σχολεία») στελέχη για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», της «πειρατείας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών».
Σε αυτό έχουν ήδη εκπαιδευτεί εκατοντάδες στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από διάφορες χώρες. Διόλου τυχαία, το ΚΕΝΑΠ ήταν το πρώτο ΝΑΤΟικό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, ενώ το επισκέπτονται συχνά - πυκνά ανώτατα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει «το διαμάντι του ΝΑΤΟ».
Το, δε, «USS Donald Cook» είναι από τα πλοία πρώτης γραμμής των Αμερικανών, εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα συστήματα μάχης και αυτοπροστασίας, ένα από τα πλοία που αναπτύσσουν οι Αμερικανοί και στη Μαύρη Θάλασσα, στα σύνορα με τη Ρωσία. Μάλιστα, τον Απρίλη του 2014 το εν λόγω πλοίο είχε βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αφού είχε υποστεί «εικονικό βομβαρδισμό» από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος...

Ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS Donald Cook» εκπαιδεύονται στο ΚΕΝΑΠ στη Σούδα

Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ