Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων

Κάλεσμα σε όσους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να παραβρεθούν τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια, απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η δίκη του μέλους της και πρώην προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ), συνταξιούχου Ηλία Μανουσαρίδη.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο συνάδελφος δικάζεται μετά από μήνυση του δημάρχου Μπουτάρη για τις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της τότε κυβέρνησης. Ο συνάδελφος, που ήταν πρόεδρος του ΣΕΔΘ εκείνη την περίοδο, μηνύθηκε από τον Μπουτάρη γιατί, με πολλούς άλλους συναδέλφους του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων δήμων, έκαναν παρέμβαση σε σύσκεψη που οργάνωσαν τότε δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Σκοπός της σύσκεψης ήταν πώς θα χτυπηθούν οι τότε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η μήνυση στηρίχθηκε σε ψευδή και αναληθή στοιχεία.
Τη μήνυση του δημάρχου προσπάθησαν να στηρίξουν διάφοροι γνωστοί τσάτσοι "συνδικαλισταράδες" του Δήμου Θεσσαλονίκης με ανακοινώσεις και διάφορα που έλεγαν στους χώρους δουλειάς. Άλλωστε αυτοί ήταν που, με εντολή της διοίκησης Μπουτάρη, πρωτοστάτησαν στην καθαίρεση των μελών της ΔΑΣ από το προεδρείο του ΣΕΔΘ το καλοκαίρι του 2012. Τη "δημοκρατικότητα" της διοίκησης Μπουτάρη, τα μέλη της ΔΑΣ και άλλοι συνάδελφοι την έχουν νιώσει στο πετσί τους. Μηνύσεις, αναφορές, μετακινήσεις, έγγραφες απολογίες, απειλές σε όσους υψώνουν ανάστημα απέναντι στην αντεργατική πολιτική που και η διοίκηση Μπουτάρη υπηρετεί πιστά.
Καλούμε όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα και μπορούν να παραβρεθούν στα δικαστήρια τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 9 π.μ.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.
  • Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, παλιά και νέα, ενάντια στη νέα συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ».
902.gr