Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μειώσεις μισθών ως και 50% σχεδιάζει η «Vivartia-MIG».

Σε μειώσεις μισθών, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στο 50%, θα προχωρήσει η «Vivartia-MIG» από το Δεκέμβρη 2013 ως το Δεκέμβρη 2014 όπως ανακοίνωσε στο εργοστάσιο γάλακτος της «ΔΕΛΤΑ» στον Ταύρο.
Η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Γάλατα-Τρόφιμα-Ποτάκαλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της «ΔΕΛΤΑ» και να μην υπογράψουν το χαρτί με τις μειώσεις. 
Παράλληλα, προειδοποιεί τη διοίκηση
της «VIVARTIA-MIG» να μην τολμήσει να απολύσει κανέναν εργαζόμενο που δεν θα υπογράψει.
«Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να πιστέψει ότι τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά. Είναι μέτρα που έρχονται από την ΕΕ και θα συνεχίσουν να έρχονται».
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα εργοστάσια «Vivartia» πανελλαδικά, καθώς η επίθεση αφορά όλους τους εργαζόμενους.
«Εργαζόμενοι μην έχετε καμιά αυταπάτη ότι υπογράφοντας εξασφαλίζετε τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας σας. 
Έτσι ξεκίνησε η επίθεση σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου. Η εργοδοσία έλεγε "βάλτε πλάτη για λίγο να σωθούμε" και στο τέλος κατέληγε σε κλείσιμο εργοστασίων (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΜΕΒΓΑΛ), σε μόνιμες μειώσεις μισθών (ΟΛΥΜΠΟΣ), σε μόνιμα 4ήμερα (ΦΑΓΕ)».
Μόνο με την οργάνωση και τη συσπείρωση σε κάθε εργοστασιακό χώρο, στο πλάι της ταξικής Ομοσπονδίας μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτές τις εξελίξεις, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.