Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Επιτυχία των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές για το ΔΣ εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών κατέλαβε τη δεύτερη θέση και 2 έδρες στο ΔΣ με ποσοστό 22% και 185 ψήφους.
H επιτυχία αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία
γιατί υπήρξε μείωση των ψηφισάντων (κύρια λόγω συνταξιοδοτήσεων). 
Σε αυτές τις εκλογές εκφράστηκε η αγανάκτηση των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν σημαντικές απώλειες τόσο σε ψήφους όσο και έδρες, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέβηκαν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο.
Η επιτυχία των ταξικών δυνάμεων ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης δράσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τονίζουν ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις μέσα και έξω από το ΔΣ ώστε να γίνει πράξη η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση κόντρα στον παλιό και νέο εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 845 έγκυρων ψηφοδελτίων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έλαβαν 185 ψήφους - 22%, η ΕΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) 360 - 42,6%, η ΔΑΚΕ 164 - 19,4%, η ΠΑΣΚΕ 135 - 16%.
Στις προηγούμενες εκλογές, το 2011,η ΑΣΥ -δυνάμεις του ΠΑΜΕ- είχαν λάβει 191 ψήφους, η ΠΑΣΚΕ 476 και η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων - ΔΑΚΕ 273.