Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Απαίτησαν να σταματήσει η συρρίκνωση - υποβάθμιση του Ασύλου Ανιάτων .Η διοίκηση έχει μετατρέψει το Άσυλο Ανιάτων σε επιχείρηση που πουλάει υπηρεσίες σε ανήμπορους ανθρώπους και «ξεζουμίζει» τους εργαζόμενους.(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος.
Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, ενώ αντιπροσωπεία συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Άσυλο, αλλά
και τι αγώνας χρειάζεται για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων. 
Ακολούθησε εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους της Κυψέλης με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, με κατάληξη την κεντρική πλατεία της Κυψέλης.
Απαίτησαν να σταματήσει η συρρίκνωση - υποβάθμιση του Ασύλου Ανιάτων. Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Καμία απόλυση. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα. Να καταργηθούν οι πληρωμές των περιθαλπομένων, να περάσει το Άσυλο Ανιάτων στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση επιχειρηματικής δράσης. Να μην επιτρέψουμε να κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη πριν λίγα χρόνια ήταν 500 νοσηλευόμενοι και 250 εργαζόμενοι, σήμερα είναι 110 ασθενείς με 130 εργαζόμενους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για 9 μήνες.
Η διοίκηση έχει μετατρέψει το Άσυλο Ανιάτων σε επιχείρηση που πουλάει υπηρεσίες σε ανήμπορους ανθρώπους και «ξεζουμίζει» τους εργαζόμενους. Το «φιλανθρωπικό» σωματείο ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο των κυβερνήσεων. Σταματώντας τις εισαγωγές ιδιαίτερα απόρων και φορτώνοντας στους ασθενείς το κόστος για τα αναγκαία φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη θεραπεία τους.
Οι εργαζόμενοι, που είναι για μήνες απλήρωτοι, δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, βιώνοντας κινδύνους για την ίδια την υγεία τους, αλλά και τη ζωή των ασθενών, γιατί μένει ένας νοσηλευτής το βράδυ σε κάθε τμήμα.
Σε ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος τονίζουν ότι«είναι υπόθεση όλων μας ο αγώνας για να μην κλείσει το Άσυλο Ανιάτων, να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, να μην καταργηθεί κανένα νοσοκομείο, καμία δημόσια μονάδα Υγείας.
Οργανωθείτε στο σωματείο και τη Λαϊκή Επιτροπή. Να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ που κλείνουν δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας για να εξασφαλίσουν "πελατεία" στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών. Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία - Πρόνοια συγκεντρώνουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες».