Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά - Πρίτζκερ. Η Penny των 1,85 δισ. δολαρίων και το παραμυθάκι δίχως.....δράκο η μάλλον..... δίχως φράγκο!


Οι διευκολύνσεις για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το διατλαντικό εμπόριο μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένι Πρίτζκερ.

Υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ  , Πένι Πρίτζκερ- Penny Sue Pritzker

Όταν έχεις περιουσία 1,85 δισ. δολάρια και είσαι ο 263ος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ και ο 651ος στην παγκόσμια κατάταξη.
Όταν είσαι ο ιδρυτής ομίλων δισεκατομμυρίων δολαρίων
με διεθνή δραστηριότητα όπως ο επενδυτικός PSP Capital Partners και
 οι όμιλοι διαχείρισης πάσης φύσεως ακίνητων Pritzker Realty Group και Artemis Real Estate Partners.
Όταν είσαι μέλος μιας πανίσχυρης οικονομικά και πολιτικά οικογένειας των ΗΠΑ και του Σικάγου όπως η Pritzker family, τα μέλη της οποίας δεν έχουν κανένα απολύτως ενδοιασμό να «σκοτωθούν νομικά» αναμεταξύ τους για τα λεφτά των δισ. δολαρίων.
Τότε προφανώς εκείνο που σε ενδιαφέρει είναι τα κέρδη, οι επενδύσεις, τα περισσότερα κέρδη και νεότερες επενδύσεις.
Σε καμία περίπτωση -εκ των πραγμάτων- δεν σε ενδιαφέρει ο εργαζόμενος, η οικογένεια του, οι ανάγκες της, η ζωή και ο θάνατος της.
Η Penny Sue Pritzker ήρθε στην Ελλάδα όχι απλά ως δισεκατομμυριούχος επενδύτρια αλλά ως η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ και απευθυνόμενη προς τον Αντώνη Σαμαρά του είπε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα κι εγώ γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει - και θα συνεχίσει να λαμβάνει - τολμηρές και δύσκολες αποφάσεις για να κρατήσει την Ελλάδα στο δρόμο της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής μεταρρύθμισης , σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ανάπτυξη και τη συνολική οικονομική ευημερία».
Καλά τα λέει μόνο που η «συνολική οικονομική ευημερία» στον καπιταλισμό είναι ένα «καλό παραμυθάκι δίχως δράκο» αλλά και δίχως φράγκο για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους.