Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία ενόψει της απεργίας στις 9 Απρίλη

Με στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.) στις 8 Απρίλη και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 9 Απρίλη απαντούν -μετά από αποφάσεις της ΕΙΝΑΠ- οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά στην πολιτική της κυβέρνησης που έχει φέρει τα δημόσια νοσοκομεία σε οριακή κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις, στην παράταση της 5ετούς θητείας των γιατρών για ένα χρόνο προτού μονιμοποιηθούν και
στην κινητικότητα των γιατρών απ' τα νοσοκομεία του πρώην ΙΚΑ.

Μετά τη συγχώνευση των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, περισσότεροι από 200 γιατροί και οδοντίατροι μετακινήθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία με τις εργασιακές σχέσεις που είχαν πριν. Δηλαδή 5,5 ώρες εργασίας και διατήρηση του ιδιωτικού ιατρείου. Με τροπολογία που ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, από την ερχόμενη Τρίτη 8/4 το παραπάνω ιατρικό προσωπικό μπαίνει για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την κινητικότητα και καλεί το υπουργείο Υγείας να επαναφέρει άμεσα στις θέσεις του το προσωπικό αυτό.

Σε αγωνιστικές παρεμβάσεις προχωρούν τις επόμενες μέρες μέχρι και την απεργία στις 9 Απρίλη και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων μετά από γενικές συνελεύσεις ή αποφάσεις των σωματείων.

Στον «Ευαγγελισμό»: Σύσκεψη αύριο Πέμπτη με εργαζόμενους στα εργολαβικά συνεργεία. Την Παρασκευή 4 Απρίλη συγκέντρωση οδηγών και γιατρών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, τη Δευτέρα 7 Απρίλη το πρωί συγκέντρωση στο Χειρουργικό και το μεσημέρι στα Επείγοντα, την Τρίτη 8 Απρίλη το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα μαζί με μαζικούς φορείς της περιοχής.

Στο Ασκληπιείο Βούλας: Καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας (7-11 π.μ.) έως και τις 8 Απρίλη. Σήμερα, Τετάρτη έγινε διαμαρτυρία στη Διοίκηση του νοσοκομείου. Την Πέμπτη 3 Απρίλη θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων. Την Παρασκευή 4 Απρίλη, ενημέρωση των ασθενών στη γενική εφημερία, τη Δευτέρα 7 Απρίλη ενημέρωση των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων, την Τρίτη 8 Απρίλη το πρωί συγκέντρωση στην κάτω πύλη του νοσοκομείου. Επίσης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.

Στο «Σωτηρία» έγινε σήμερα Τετάρτη κινητοποίηση εργαζομένων και οδηγών του νοσοκομείου στην πύλη ενάντια στη διαθεσιμότητα και για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Στο ΨΝΑ Δαφνί αποφασίστηκε στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) την Παρασκευή 4 Απρίλη και συγκέντρωση στη λεωφόρο Καβάλας.